Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς:Αδράνεια για τα ακίνητα της Κρύας

 Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου με έκπληξη και αγανάκτηση μάθαμε πως η ΕΤΑΔ άλλαξε τις υπάρχουσες κλειδαριές του Νερόμυλου, έχοντας ζητήσει προηγουμένως από το Δήμαρχο της Λιβαδειάς να εκκενώσει το κτήριο εντός των ημερών. Είναι μια εξέλιξη την οποία φοβόμασταν ότι θα αντιμετωπίσουμε, εξαιτίας της κωλυσιεργίας της Δημοτικής Αρχής που εδώ και 4 μήνες σιωπά! 

   Εξηγούμαστε : 

   Από την ομόφωνη απόφαση 110/2020 του Δημοτικού να διεκδικηθούν τα Ακίνητα της Κρύας δωρεάν, ο Δήμαρχος διαπραγματευόταν να τα νοικιάσει από την ΕΤΑΔ με αντίτιμο 2.200€, χωρίς να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες της Λιβαδειάς. 

Μετά από τις αντιδράσεις του ΕΚΛ και των 48 Φορέων και Συλλόγων της πόλης για δωρεάν παραχώρηση , στην εκδήλωση του ΕΚΛ στις 23 Ιουλίου 2021 στην Κρύα δήλωσε επί λέξει «θα βάλω τα στήθη μου μπροστά», ενώ συνέχισε και πάλι να διαπραγματεύεται ένα μικρότερο κατά 200 ευρώ ενοίκιο. Πάλι, λόγω της αντίδρασης του ΕΚΛ, των Φορέων και της αντιπολίτευσης του Δήμου στο ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο στο Διοικητήριο στις 12 Οκτωβρίου, δεσμεύτηκε να διεκδικήσει νομικά την δωρεάν παραχώρηση αφού ψηφίστηκε ομόφωνα η κατάθεση  αιτήματος  για τη διεκδίκηση των Ακινήτων  αλλά και να κανονιστούν οι συναντήσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής με τα συναρμόδια Υπουργεία, όπου ο ίδιος σύστησε.

 Από τότε μέχρι και σήμερα άκρα του τάφου σιωπή!

      Δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε ακούσει από τον ίδιο μέχρι σήμερα για την έκβαση των αιτήσεων, ενώ δεν έχουμε καμία ενημέρωση εδώ και 4 μήνες για τη συνάντηση που –δήθεν-  προγραμματίζει με τα Υπουργεία και την ΕΤΑΔ για να παραβρεθούμε με τη διαπαραταξιακή επιτροπή, στην οποία θα συμμετείχε το ΕΚΛ, οι επικεφαλής των παρατάξεων  και Φορείς της πόλης.  

    Ταυτόχρονα σε συνεντεύξεις σε εφημερίδα της Φωκίδας  έκανε επίθεση χαρακτηρίζοντας όσους υποστηρίζουν την ιδέα της νομικής διεκδίκησης ως «αιθεροβάμονες», ενώ ο ίδιος είχε δεσμευτεί  να την υλοποιήσει. 

    Αυτό που μάλλον συμβαίνει με το Δήμαρχο και την αντιφατική συμπεριφορά του είναι πιθανώς οι αντικρουόμενες δεσμεύσεις του και η εξ αρχής θέλησή του να νοικιάσει το χώρο και όχι να τον διεκδικήσει, την οποία έχει εκφράσει επανειλημμένα. Εάν υπάρχουν τέτοιες δεσμεύσεις όμως καλό θα είναι να διαλέξει στρατόπεδο και να συνταχθεί στο πλευρό των πολιτών της Λιβαδειάς και την ανάγκη τους να έχουν έναν πολιτιστικό χώρο, αντί να υπηρετεί το αφήγημα της κυβέρνησης και των δανειστών. Αυτούς τους πολίτες ορκίστηκε να υπηρετεί και όχι την κυβέρνηση και τους δανειστές. 

      Το ΕΚΛ δεσμεύεται ότι παραμένει στο πλευρό των πολιτών της Λιβαδειάς, στηρίζει το κοινό ψήφισμα των Φορέων και θα πάρει σύντομα και νέες πρωτοβουλίες για να μην χαθούν τα Ακίνητα της Κρύας.  

                                                     Για          το       Δ.Σ. 

               Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικά